Uhrt16_underskrift
  
  
   
Aksglæde

Aksglæde leverer pop/rock med stærke melodier og finurlige friske jazzede elementer. Teksterne er som musikken lette at gå til, men stikker alligevel ud og formår at fange lytterens opmærksomhed. Der trækkes associationer tilbage til tidligere danske forgangsmænd som C.V. Jørgensen og Steffen Brandt, mens lyd universet er nyt og smager mere af internationale navne som Mac Demarco. Musikken afspejler en perfektionistisk, minimalistisk flair, der også høres live, hvor Aksglæde har lavet deres hjemmearbejde og frontmand Jacob Aksglæde’s gadedrenge charme gør det til en fornøjelse at være i deres selskab. Bandet, som har fået navn efter bandmedlemmerne og fætrene Jacob og Mikkel Aksglæde, dukkede op ud af det blå med nummeret ’Lille Taarbæktøs’ i sensommeren 2014. ’Lille Taarbæktøs’ viste sig at være en god forsmag på potentialet i deres musik og fik stor opmærksomhed fra radioen med afspilninger på P3, P6 og P4. Ligeledes fik de danske musikbloggere hurtigt øjnene op for de fynske fætre og deres unikke lyd. Siden da har Aksglæde arbejdet på en kommende EP, som kommer ud her i foråret 2016.
Aksglæde på facebook.

Alpha Male
Med en håndfuld singler i starten af 2015 fødtes bandet Alpha Male. Et utilregneligt, sært mørkevæsen med et hidsigt temperament, som alligevel ikke kan lade være med at stikke hovedet frem i lyset. Lag på lag af hidsige lydflader muterer og bliver til et væv af smukke harmonier og klangflader, som indkapsler lytteren i et univers af modsætninger – det grimme og det smukke går uadskilleligt hånd i hånd. Bandet er i øjeblikket i færd med at indspille deres første album og er aktuelle med den nye single ’Mono Focus’. Gruppen består af tre unge mænd fra København, som tidligere har optrådt på adskillige spillesteder og festivaler i Danmark og resten af verden, men som nu er klar til at bjergtage med deres eget hjertebarn.
Alpha Male på facebook. 

Alvarado
Den unge rapper Karla Alvarado udsendte d. 21. April EP’en ’Venusian’ på CART Records. Hun er klar til at erobre hiphopscenen med en frisk lyd fra EP’en, der både indeholder hårdtslående og chillede tracks. Hendes tekster og stil bærer præg af hendes atypiske baggrund og tidlige interesse for rap. Alvarado er født i El Salvador og opvokset i San Francisco og kom til Danmark som 10-årig, hvor hun voksede op med en strengt opdragelse og derfra spirrede kærligheden til rebelsk rapmusik. Hun nærstuderet bl.a. Wu-Tang Clans tekster og derigennem lærte hun strukturen i rap. I 2009 blev hun kontaktet af drum & bass kollektivet C.A.R.T., hvorigennem hun mødte Black Daniels, som hun har optrådt med i de sidste par år på diverse danske spillesteder og på tour i Sverige, Norge, Litauen, Kroatien og Tyskland. Dette smed hende ud i en hidtil ukendt verden, hvor liveenergien og kontakten med salen er højt prioriteret for at give publikum en unik oplevelse. Det gav Alvarado en masse inspiration og mod til at gå i gang med sit eget. Hun gik i gang med en mere målrettet og struktureret idé til et musikprojekt, som udsprang fra, hvor hun slap, den uafsluttede drøm om hiphoppen. Det blev til arbejdet med debut EP’en ’Venusian’. Alvarado har lært at eje en scene og nu glæder hun sig i den grad til at møde publikum på en ny måde – denne gang som liveartist med egne produktioner!
Alvarado på facebook.

Anna Scharling
Hvor mange ingredienser skal der til for at lave en god sang? En håndfuld akkorder? Trommer? Bas? Stryger-arrangementer? Eller måske et orkester? For at være ærlig: ingen af delene. En god sang har brug for en grobund af ægte følelser der rammer lytteren. Selvfølgelig skader det ikke at vide, hvordan man skaber en fængslende melodi over en række af akkorder. Den unge københavnske Anna Scharling ved intuitivt, hvordan balancen mellem ovenstående ingredienser skal være for at virke. Det er hendes tilstedeværelse, hendes fortryllende stemme og hendes legefulde melodier, der med det samme drager lytteren ind i musikken med tekster, der strækker sig langt udover de sædvanlige tilbøjeligheder i singer-songwriter genren. Karaktererne i hendes sange har mange personligheder og humøret går fra svagt belyst melankoli til opløftende håbefuldhed. I disse social-media tider, hvor meget kommunikation foregår fra skærm til skærm, er Anna Scharlings mål at nå sit publikum med den subtile kraft, der ligger i at dele følelser. Aha, vi forstår – endnu en singer-songwriter? Ja og nej. På trods af at Anna Scharling – som de fleste andre artister i hendes genre – ikke har brug for meget andet end en guitar eller et klaver til at akkompagnere sine sange, stopper lighederne her. Ingen klichéer er dækkende: Usædvanlige arrangementer, ualmindelige akkordprogressioner og en unik sangstemme. Derudover drømmer hun ikke sig selv til Nashville med sin musik – men er en sand skandinavisk artist. Og det hører man med det samme.
Anna Scharling på facebook. 

Astronaut
Astronaut er klassisk sangskrivning som i de gode gamle dage. Inspireret af kunstnere som David Bowie og Pink Floyd søger bandet det energifyldte sammenspil, de fængende melodier og de gode fortællinger. Astronaut blev dannet i Aarhus 2013, da forsanger Martin Emil Zeppelin valgte at samle et band af sine yndlingsmusikere. Bandet blev hurtigt kendt for sine energiske liveoptrædender på byens spillesteder og efter i 2015 at være blevet udvalgt som værende blandt de 10 bedste optrædender til SPOT Festival, der førte til en række festivalkoncerter rundt i landet, påbegyndte bandet indspilningen af EP’en ‘Supernatural’. Hvad der først springer lytteren i ørene er de skæve synthesizer- og guitarriffs og Martin Emil Zeppelins personlige og ekspressive måde at synge på, der leder tankerne hen på en ung David Bowie. Sangene varierer fra det rockede og dansable til det drømmende og melankolske.
Astronaut på facebook. 

Aufori
AUFORI består af 16-årige Anna Ritsmar og efterskolevennerne Mathilde Sten og Óliver Bernburg. De skriver danske tekster, som er personlige, enkle og poetiske. Vokalmæssigt har de en særegen stil og personlighed. AUFORIs musik er en form for indie / singer-songwriter og deres sange indebærer en musikalsk ro og ømhed. De holder sig til de enkle melodier og tekster. Når man lytter til AUFORIs sange, så handler det mest bare om at lukke øjnene og svæve med ind i deres lukkede og poetiske univers.
Aufobi på facebook. 

Bak & Lindemann
I et virvar af ledninger og elektroniske apparater, tager duoen dig med ind i et mørkt og dystert electronica univers, fusioneret med progressiv house, kvindelige vokalister og elguitar. Musikken er intens og insisterende. Den vil ikke lade dig gå, den vil ikke lade dig falde. Den vil tage dig med, tage dig ind i duoens omsluttende og detaljerige lyd, i mødet med indre drifter.
Bak & Lindemann på facebook. 

Big Dust
Den københavnske trio Big Dust leverer elektronisk rock, hvor tematikken i lyd og billedmateriale henleder tanken på det ydre rum. Musikken er opbygget omkring energiske synthbeats, sløv forvrænget elguitar og dertil croonende vokal.
Big Dust på facebook. 

Cisser
Med stilsikkert akustisk guitarspil og en skrøbeligt twanget vokal følger Cisser i fodsporet på den amerikanske folktradition, men hun udvider og overrasker; spiller på sin fars gamle violin, som var det en ukulele, spiller på stole, tramper, klapper, eller synger en portugisisk eller dansk sang helt uden akkompagnement. Med en særlig indlevelsesevne og nysgerrighed synger Cisser enhver kold vinteraften op og lader sine tidsløse historier stå rystende klare. I mange år har Cisser spillet i det danske folk ’n’ country band, Workers in Songs, der udover at have udgivet 2 albums også har været på flere ture til Tyskland.
Cisser på facebook. 

DIET
DIET er et nyt dansk band fra Odense. Musikken er inspireret af en blanding af 80’ernes postpunk/new-wave og 90’ernes alternative rock. Lasse Smed grundlagde DIET i sommeren 2015 umiddelbart efter et roadtrip i USA. Han fik hurtigt luftet ideen for barndomsvennen Hasse Mydtskov, som ivrigt tog del i det nye band. Sammen optog og mixede de debut-albummet på to uger efter et dogme om kun at skyde first-takes. Bandet er Lasse Smed, Mads Emil Aagaard (Slaughter Beach), Jeppe Østergaard (Virgin Suicide) og Hasse Mydtskov (Kissaway Trail, Slauhgter Beach, Christian Hjelm m.fl.)
DIET på facebook. 

DRENGEBANDE
DRENGEBANDEs debut-ep ‘Kom Til Byen’ blev omtalt af Information som “en yderst velgjort undersøgelse af det at være mand set gennem rockpoetens blik”. Den apokalyptiske pop og de dansksprogede tekster behandler rejsen fra en opvækst i forfaldne soldaterbarakker ved de vestjyske sandklitter til en falden-på-hovedet ind i storbyen og jag-ten på det store trip. DRENGEBANDE er stolt og aktiv del af Thy Music Collective og består af Thomas Bach Skaarup (vokal & guitar), Sofie Vind Andersen (vokal), Freja Rose Justesen (vokal) Kirsten Nyhus Janssen (keys & vokal), Niels Christian Sommer (guitar, perc. & vokal), Mikkel Roar Christensen (bas) og Andreas Campbell (trommer). 
DRENGEBANDE på facebook. 

Electric Elephants

Kosmiske mega riffs – Er Electric Elephants de robot-pøbel-slaver, der i det næste århundrede er de eneste overlevende efter klodens endegyldige undergang? Eller er de en flok brutalt hårdtrockende københavnerknægte i starten af 20’erne? Begge dele! De taler fabulerende space-koncepter og ekstremt kompakt, original og personlig riff-rock fra Mads, Mikkel og Mathias. Fuldstændigt gennemspillede og lige dele rundet af Kyuss, Nirvana, Black Sabbath og Frank Zappa. Det er hårdt, det vildt, det er højt, det er fremtiden. Det er… ELECTRIC ELEPHANTS!
Electric Elephants på facebook. 

FABL
Hvis du er til mystik, tunge beats, en stærk vokal og en eksperimenterende lyd, som nærmest tvinger dig til at flytte fødderne, skal du ikke lede længe, før FABL springer dig i øjnene. FABL er en elektrotrio bestående af Jonas Kristensen (vokal & synth), Jeppe Schmidt Nielsen (synth samples & beat) og Aki Shiraishi Bech (trommer) og de er kommet for at blive. Drengene bag bandet har formået at skabe noget, der både har vægt på musikken og det visuelle. Musikken har nerve og den har puls. Med up-tempo trommebeats, der får dig til at danse og lyrik, der får dig til at tænke. FABL har alt, hvad der skal til for at blive fast etableret på den danske musikscene. Ikke nok med det, så har de også et sceneshow, der er visuelt stimulerende og indsluser publikum ved at underbygge den dystre stemning, som FABLs toner fylder rummet med. De starter deres shows med et visuelt punch, ved at være iført fuglemasker og dragter og som tre fabeldyr indtager de scenen og laver sort magi. Energien, når de optræder, er ikke til at overse og det smitter af på publikum. De har udviklet sig enormt meget, siden de startede for fire år siden og nu har de fundet den lyd, som skal definere FABL og som forhåbentligt skal bære dem frem. Hvis man tager til en koncert med FABL, kan man forvente at blive taget med på en rejse ind i noget innovativt og nyskabende. En rejse, der vil give dig stof til eftertanke, men samtidig bidrage med masser af dans og energi. Både øjne og ører vil blive stimuleret og så skal du forberede dig på en kæmpe fest, for de her drenge står ikke stille.
FABL på facebook. 

Farveblind
Farveblind er en elektronisk producerduo fra den nordlige del af Danmark, født ud af det mørke undergrundsmiljø, der med enorm energi higer efter at fange publikum i en trance, hvor op og ned ikke længere er defineret og lysten tager over. De tunge akustiske beats kombineret med de højtpitchede synthmelodier skaber associationer til tidlige morgenravefester, hvor alle aspekter af fornuft er udvisket og dyriske instinkter fremtræder. Med inspiration fra kunstnere som Nicholas Jaar, Moderat og Jamie xx er publikum sikre på at blive involveret i en fest som aldrig før.
Farveblind på facebook. 

Few Wolves
Den danske producerduo Few Wolves kombinerer gennemarbejdede vokaler med elektroniske beats af høj kvalitet for at skabe en dyb og fremtidig lyd. Ulvene har produceret individuelt i snart et årti, men gik i 2015 sammen om at skabe dette fælles projekt.
Few Wolves på facebook. 

Forever Still
Heavy rock bandet Forever Still fra København trives i mellemrummet mellem det smukke og det totale kaos. Maja Shinings vokal spænder fra svævende toner til øredøvende skrig og tager dig med på en følelsesladet rejse ind i musikken. Bakket op af Mikkel Haastrup på bas, Maja Partsch på guitar og Dennis Stockmarr på trommer leverer bandet, med alt fra hårdtslående riffs til melodiøse ballader, en vred vifte af musikalske indtryk der trækker dig fra mørket ind i lyset – og tilbage igen.
Forever Still på facebook. 

Fribytterdrømme
Fribytterdrømme er dansksproget syrerock, på én gang poetisk tilbagelænet og samtidig eksplosivt, udtryksfuldt og bydende nødvendigt! Det syv mand store band har gennem de seneste par år gjort sig stærkt bemærket med deres ekstremt medrivende og euforiske koncerter – og bevist at de er et af Danmarks absolut bedste live-navne! Som twistet gennem et fotografisk negativ, forener Fribytterdrømme tonerne af de glade 60’ere med de dunkende dunkle 90’erne – og vover at vende 60′ernes flagrende rockmusik på hovedet, afsøge grænserne og sprænge rammerne for deres egen genre! Bandet bevæger sig til tider lige så ubesværet og naturgivent fra syrerocken og over i en art hypnotisk Madchester-trance, ligesom de besidder en sjælden intensitet, der udvisker linjerne mellem publikum, band og scenerum og smelter det hele sammen til en boblende helhed!
Fribytterdrømme på facebook. 

Ida Kudo
Ida Kudo er et mekka af asiatisk girl power, afrikansk live-percussion blendet med elektroniske beat-stærke produktioner. Med to yderst kompetente percussionister ved sin side, skabes en ægte tribal-stemning blendet med et catchy elektronisk fundament og en stærk vokal.
Ida Kudo på facebook. 

John Alcabean
Tag ungdommens naive mod. Bland det med dybe følelser om at konfrontere den inderste frygt. Og kør så det hele gennem en skærende distortion-pedal, mens du tilsætter en omgang drivende trommer. Så har du John Alcabeans formel på musik der rykker! 
John Alcabean på facebook. 

JÆRV
Amanda Glindvad, stemmen og sangskriveren bag JÆRV, skaber et sangunivers, der rummer en dramatisk nerve og hun fremstår både ægte og ærlig uden unødvendige filtre. Sangene bæres frem af kraftfulde og storladne pop-produktioner, men med en unik inderlighed og sårbarhed. EP’en ’Dit Hav’ er fortællinger fra en ung kvinde, der forsøger at finde sit ståsted mellem kaos og orden – i en hverdag, hvor vi alle har travlt med at fremstille det perfekte liv gennem de perfekte filtre, uden at give plads til dagdrømmerier og eftertænksomhed.
JÆRV på facebook. 

KaSeR
KaSeR er en halv dansk, halv iransk. Engelsk sproget kunstner, som har boet i Australien. KaSeR bestræber sig efter at levere et tungt, oldschool set ladt med energi og fokus på sprød lyrik og rim teknik. KaSeR har på nuværende tidspunkt to gratis EP’er ude og er godt igang med den tredje, som bliver gæstet af undergrunds kunstnere, som Two Towers, Joseph Agami, MT, Pseudo Slang (US) og Farbeon (US).
KaSeR på facebook. 

LHUMA
Alt er på spil. Hver tone er dirrende af inderlighed og nærvær. De rå og kantede elektroniske beats skaber en maskulin underlægning til den forførende, stærke kvindelige vokal, der roligt rejser sig op over lydlandskaber af skæve synthesizer melodier og uigennemskuelige former. LHUMA er pop og alligevel langt fra. Det er drømmende langsomt og sært tillokkende. Bag aliaset står solokunstneren Marie-­Louise Grund (tidligere frontfigur i La La Naive og korsanger i Bodebrixen), som selv har skrevet og komponeret albummets ti numre af elektronisk dream pop. LHUMAs musikalske univers formidles live med en unik performancekoncert, hvor Lhuma går på scenen med den elektroniske musiker Henrik Sundh (aka Dodebum) og danserinden Anne Teresa Njust Høj. Koncerten er en nyskabende blanding af lyd og billede, der udtrykker LHUMAs intense og drømmende univers. De minimalistiske japansk inspirerede kostumer er fremstillet af den københavnske designduo Hunkøn.
LHUMA på facebook. 

LIVLØS
LIVLØS er et aarhusiansk metal band med en pasion for aggressivt og hårdt slående musik! Siden sin opstandelse i 2014, har bandet haft som målsætning at skabe friskt og originalt musik med et dødsensfarligt udtryk! Bandets lyd kan beskrives som “en god blanding fra heksens sorte gryde”. Der er plads til tonserstykker med ild i røven, tunge og swingende grooves, tekniske finurligheder og smagfulde melodiske brudstykker. Trods intenst skriveri, er det blevet til et par liveshows bl.a. som support for de danske 80′er-thrash-veteraner, Artilery. Bandet har deres debut EP på trapperne, indspillet og mixet af Jacob Bredahl i Dead Rat Studios og masteret af Brad Boatright fra Audiosiege i Portland, Oregon LIVLØS hungrer efter at indtage de danske såvel som internationale spillesteder. Blod, sved, bajere, metal og fem fyre pakket i en varevogn – det er én sexet molotovcocktail. LIVLØS er “vågnet fra de døde” og er kommet for at blive. Ses til grillfest i helvede!
LIVLØS på facebook. 

Lowrider Betty
Fem gutter, et øvelokale og en fælles ambition om at redefinere lyden af et rockband. Så kort kan det siges – så enkelt kan det gøres. Vejlensiske Lowrider Betty er godt i gang med at støbe et solidt fundament til rockscenen. Det kommer til udtryk, når deres alternative rock bliver serveret i potente rockkompositioner – og en medrivende liveoptræden. Kvintetten har, meget bevidst, ikke udsendt officielt materiale indtil videre. Til trods for det har de imponeret både branchefolk og publikum igennem deres velovervejede liveperformance, der hastigt nærmere sig de 100 optrædener. Det fremadstormende rockband har spillet på flere af landets større festivaler, deriblandt Jelling Musikfestival og Smukfest, hvor de vandt Live-camp prisen i 2014. Ydermere har bandet også gæstet en ganske stor del af landets byer og tilhørende venues og ageret support for danske og udenlandske navne. Nu er kvintetten klar med deres debut udspil ‘Going On’, som udkommer til sommer 2016, som efterfølges af en tour i Danmark og Tyskland.
Lowrider Betty på facebook. 

Mambe & Danochilango
Mambe & Danochilango er en duet bestående af en MC’er og DJ/producer. De er lydrejsende, stolte borgere i den globale landsby og deres musik dækker over en bred vifte af genre, såsom Tribal, Kuduro, Dancehall, Hip Hop, Balkan og Cumbia, men de foretrækker at kalde deres musik “Ethnic-Bass”. Som tidligere balletdanser på Det Kongelige Teater var Danochilango vant til at udtrykke musik med hans krop, nu har han et behov for at producere den og således smitte publikum med hans glæde for bevægelse. Imens Mambe fører sin aktivisme ud igennem hendes vokal, synger hun på svensk, spansk, dansk og engelsk. Hendes stemme er kraftfuld, melodisk og overbevisende og bærer tydeligt præg af hendes colombianske rødder, som et ekko fra urtiden! Hendes tekster har et dybtfølt socialt afsæt, men i sammenspil med melodierne, er resultatet både rytmisk og festligt og udstråler en så positiv energi, at det vil ryste dit inderste inde. Live er Mambe og Danochilango fulde af energi og spontanitet. Cumbia dansereindtager scenen i traditionelle dragter, live instrumenter og perkussion komplimenterer det i forvejen bredde lydbillede og de smukke visuals trækker dig ind i en magisk atmosfære. At opleve dem live er en oplevelse, der vil ændre din bevidsthed og føre dig ud på en lang rejse: Fra amazonas jungle til det caribiske hav, fra Mandalas lyde til mellem østlige krydderier og fra den mexikanske ørken til den tungeste urbane asfalt. Dyk ned i deres univers!
Mambe på facebook.
Danochilango på facebook. 

Masasolo
Siden udgivelsen af Masasolo’s debutsingle “Really Thought She Loved Me” er det gået stærkt for bandet. Både herhjemme og i udlandet har folk forelsket sig i bandets melodiske retro-rock. DR var hurtige til at udvælge bandet til Ugens Kanon og siden blev singlen også stemt ind på Det Elektriske Barometer. I udlandet har bandet opnået massiv omtale på udenlandske musikblogs som Earmilk, Indie Shuffle og Hillydilly, hvilket samtidig resulterede i en eftertragtet plads på Hype Machine. Musikken ser både bagud mod 70’ernes psych-rockscene og bands som The Beatles og ZZ Top, samtidig med at den af flere er blevet sammenlignet med nye navne som Tame Impala og Unknown Mortal Orchestra.
Masasolo på facebook. 

Mirja Klippel
En finsk sangerinde, multiinstrumentalist og komponist, som med inspiration fra de dybe, finske skove, høje svenske fjelde og brede danske fjorde maler musikalske og poetiske landskaber. Hun har allerede bjergtaget anmeldere og publikummer rundt omkring i Europa.
Mirja Klippel på facebook.

MONTI
Genren er oldschool hip hop. Sebastian Bang Monti aka. MONTI er en ny Aarhus-based rapper med intensionen om at udbrede hip hop kulturen på gader i Danmark. Sammen med beat-magikeren Sebastian ‘Koala’ Schmidt-Larsen, inviterer de dig ind i en verden af fængende lyrik og rytmisk bass, som helt sikkert vil efterlade dig med et par ømme fødder.
MONTI på facebook. 

Rebecca Lou
Rebecca Lou’s knivskarpe balance mellem god smag, punkrock-referencer og ægte Nørrebro-råhed gør hende til noget helt specielt. Budskaberne skriger på oprør, selvfrigørelse og på at kappe den røvkedelige konformitet, der holder os tilbage for at være dem, vi i virkeligheden godt kunne tænke os at være. Rebecca krystalliserer det, der altid har været rockens fornemmeste opgave – at frigøre os. Det gør hun med punket, melodisk rock, der har sine egne vinger og ingen eller intet kan holde hende nede på jorden.
Rebecca Lou på faceook. 

The Ritual

The Rituals musikalske univers trækker på de nordamerikanske indianeres kultur og tradition. Det er rock’n’roll, som den bør lyde; ’swampy riffs and pagan vocals’ – en ceremoniel akt, hvis formål er at vække rockens sovende sjæl. Det Københavnske rockband har rumsteret i byens undergrund indtil nu, men med udgivelsen af EP’en ’The Drum’ er de klar til at tage næste skridt. The Ritual har fået hul igennem på P6 Debut og som en del af blastbeast.dk’s ’The New Sh*t 2016’ er de blevet featuret i Sort Søndag med store roser til følge fra Anders Bøtter for en anderledes rocklyd, der tør noget mere. Musiksites og blogs verden rundt er også ved at få øjnene op for et band, der om nogen er klar til at indtage større scener og bandet forbereder sig på at udgive debutalbum i efteråret 2016.
The Ritual på facebook. 

THE ROSA
THE ROSA er en dansk sangerinde, sangskriver og producer, der laver popmusik med dybe rødder i R&B og Soul. I februar 2015 debuterede hun med sin første EP ’Let Go’, som blev positivt modtaget på flere amerikanske og engelske blogs samt spillet på internetradio i Frankrig og USA. Sangene kunne også høres forskellige steder i New York City, hvor THE ROSA optrådte. Nu gør den ambitiøse danske DIY-sangerinde sig klar til at udgive en ny meget personlig EP, som der er lagt hjerte og sjæl i, og hun går en spændende fremtid i møde.
THE ROSA på facebook. 

Slowes
Dannet i starten af 2015, Slowes er udtænkt af musikerne Jack Kilburnog Anders Hamann. Britiske indflydelser vrimler i deres musik, høflighed af Manchester-fødte Jack Kilburn’s Lennonske vokal og stilistisk nikker i retning af sen Fleetwood Mac og Tame Impala, der opstår i løbet af sangskrivning proces. Det er iørefaldende, godt opbygget, skandinavisk lydende syntetiseret pop. Deres første udspil, den drømmende ballade ’I Need You’, med over 10.000 afspilninger på Soundcloud inden for blot et par dage, før den roterede på uafhængige europæiske radiostationer. Med sine blokerede klaver akkorder og kloge, men simple melodiske hooks bliver sangen indkapsler i en eksistentiel ensomhed – den slags ensomhed, som Hamlet kan synge med på, da han luskede rundt i voldene af Helsingør. Den insisterende synth af den nye version ’Sweet’ skaber et psykedelisk pop landskab, som leder hen mod Ultravox i Wien samt uudgrundelig ekko af Pink Floyd. Det blev samlet op af andre fremtrædende blogs i hele verden og har nu gjort forventning til den næste udgivelse endnu større.
Slowes på facebook. 

THE SONGs
THE SONGs er sanger og sangskriver Anders Jogir’s nye band. Han har i mange år skrevet i smug, men nu er det på tide at tage musikken seriøst, inden fuldtids jobbet æder den kreative gnist. Anders Jogir’s musikalske uddannelse fik han i Aalborg, hvor han havde nogle kreative år med bandet Bark, da de blev opløst, spillede de andre videre i Oh No Ono, Figurines og Twins Twins. Anders Jogir prøvede kræfter med techno, funk/disco og alternativ musik, men vendte tilbage til udgangspunket; de gode sange, som kun behøver en god vokal og en guitar, men bliver bedre med et band. Det er blevet til bandet THE SONGs. THE SONGs forsøger at spille iørefaldende sange, som vokser på dig, hvor de originale melodier er i centrum. Anders Jogir har allieret sig med dygtige musikere fra Svendborg og koner, børn og kærester har givet grønt lys til, at bandet kan drager på togt og erobre nyt land. Pas på, nu kommer THE SONGs!
THE SONGS på facebook. 

SORTE FUGLE
SORTE FUGLE er et duo-projekt bestående af Flemming Walther og Dennis Bengtson fra Falster, som begge er erfarne musikere og sangskrivere. Dynamik og nærvær er de to kodeord, der binder projektet sammen. Lyrik og musik skal give mening sammen og afspejle hinanden i de levende elementer, der tages fat i. Musikken bliver indspillet under simple kår i et lille lokale hos Flemming på en 8-sporsmaskine, hvor der kun er mulighed for at lave hele takes uden stop. Sporene bliver produceret i Rumble Room studiet. SORTE FUGLE skildrer den virkelighed, som vi lever i på godt og ondt. En virkelighed på Falster, et af Danmarks fattigste områder. En virkelighed som befinder sig i det, som bliver kaldt for “udkantsdanmark” og “den rådne banan”. De vil vise, at de også eksisterer, lever og er en del samfundet – ikke kun udkantsdanskere.
SORTE FUGLE på facebook. 

Sweet Tempest
Den dream-poppede duo, Sweet Tempest, har i et par år ulmet i Københavns undergrund. For nyligt har de rykket rødderne op og er flyttet til Berlin for at fokusere fuldt ud på musikken. Siden er det blevet til en række indspilninger i Berlin, som efterfølgende har modtaget flotte ord af amerikanske Indie Trendsetters samt de tyske blogs Best Before og Sound & Books. Det har resulteret i stigende interesse for det karismatiske band, som i løbet af året vil være at høre i Nicolas Winding Refn’s (Drive, Pusher, Only God Forgives) kommende film, The Neon Demon. Senere på året kan man forvente den første officielle udgivelse fra den spændende duo.
Sweet Tempest på facebook. 

Ulvetimen
Fænomenet ”Ulvetimen” skulle efter sigende stamme fra svensk folketro og henvise til de mørkeste timer af natten lige før natten møder dagens lys. I disse timer skulle søvnen angiveligt være dybest og dine mareridt mest livagtige. Det forlyder også, at flest mord bliver begået i dette tidsrum og samtidig er der flest børn der kommer til verden. For frontmanden, sangskriver og sanger Kristian Kjærulff Ravn, er ”Ulvetimen” dog et andet ord for kontrast. Det dystre skal så vidt som muligt møde det smukke, som det f.eks. gør i nummeret ”Vi dør alene”. Fortælling og poesi møder musik og akkompagnement. Kontrasten er især vigtig for Kristian Kjærulff Ravn, som føler, at musik skal afspejle det virkelige liv og ikke skabe et forvrænget glansbillede. Ulvetimen byder på dunkle og uromantiske sange, der musikalsk blander nordisk rockmelankoli med elementer fra amerikansk folk. Med blandt andre Nick Cave som lyrisk forbillede, handler Kristian Kjærulff Ravns danske tekster om at have de bedste intentioner, men i stedet at ende med at gøre de værst tænkelige ting. Ulvetimen forbinder tekster om menneskers dyriske drifter med et kontrastfyldt lydunivers og omfavner lytteren med konstellationer af liderlighed og melankoli, angst og skønhed, afmagt og vildskab. Intet er overladt til tilfældighederne, når det gælder Ulvetimen. Sæt dig godt til rette og lad Ulvetimen indtræffe.
Ulvetimen på facebook. 

The White Dominos
Aarhus' rebelske rockdarlings er klar til at vise Danmark og resten af verden, hvordan man gør det! Med en gennemtrængende vokal, fængende riffs og et energisk sceneshow har The White Dominos sparket dørene ind på den danske musikscene.
The White Dominos på facebook. 

 

 
Refshalen
Refshalevej 207A
1432 København K
Cvr Nr.: 29704864
Tlf. 32960477
kontor@refshalen.dk

www.refshalen.dk
www.facebook.dk/refshalen

Bank: NyKredit Registreringnummer: 5470
Kontonummer: 0008050515
Kontorets åbningstider
Mandag 10.00-14.00

Tirsdag  16.00-20.00
Onsdag 10.00-14.00
Torsdag 16.00-20.00
Fredag   Lukket 

Daglig leder   Piet Bendtsen
Assistent       Jacob Hansen

Find vej til Refshalen
Bus - Linje 9A mod Refshaleøen. Se køreplanen her!

Havnebus - Havnebus 991/992 sejler til Refshaleøen. Se sejlplanen her!

Bil - Fra Christianshavn, følg
Torvegade og drej til venstre ved
Christmas Møllers Plads af Vermlandsgade. Kør ad Kløvermarksvej, der bliver til Forlandet og herefter Refshalevej.
        @2012Refshalen.dk